Niet één, maar twee IJsvogeltjes

Ik hou van het echte winter weer, licht vriezend, zonnetje en wind stil. Vandaag was het helaas dat andere winterweer. Licht zonnetje, vriezend en heel veel wind. Brr, het was echt koud. Totaal geen zin om de deur uit te gaan, maar ik moest. Camera mee en gaan!

Onderweg zou ik langs een plekje komen waar IJsvogeltjes zitten (waren deze week ook al gespot door twee fotomaatjes), dus misschien had ik ook geluk. Op de terugweg weg even gestopt en ja hoor mijn geluk kon niet op. Ik had mijn auto nog niet stilgezet of daar zat ie. Ik was nog blijer dat er een tweede IJsvogeltje bij kwam, want zo vaak zie je er geen twee tegelijk volgens mij. Vanuit de auto en met mijn lens kon ik  ze op de foto krijgen (ik ben helaas nog niet in het bezit van meer dan 200 mm). In situaties zoals dit moet ik zeggen dat ik mijn 400mm van de Canon (200mm + extender) wel mis , maar dat wist ik van te voren. Ik ben nu heel blij dat ik al dat gewicht niet meer hoef mee te sjouwen. En wie weet komt de 100-400mm voor de Fuji er nog wel eens, als we de staatsloterij winnen.

Als een blij kind ging ik weer naar huis! Maar wat baalde ik enorm dat ik er thuis achter kwam dat mijn schrijfinstellingen op JPG stonden (wat een fout)! En hoe dat kan geen idee, want ik fotografeer eigenlijk nooit op JPG formaat.
Ik was niet super tevreden met de kwaliteit op 100%, maar als je niet te ver inzoomt, ben ik toch heel blij met het resultaat.
Hieronder een kleine selectie.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s