Een nieuwe tuin

Begin januari zijn wij verhuisd naar wat ons betreft het mooiste straatje van Grootebroek. We hebben daar een mooi en leuk huisje kunnen kopen aan het water.  Tussen dat huisje en het water ligt een tuin . We hebben dus ook een nieuwe tuin! Een tuin waar ik nu al volop van geniet 🙂

Want hoe gaaf is het als je in de keuken je was aan het opvouwen bent en opeens een Ijsvogeltje achter de schuur op een tak boven het water ziet zitten. Dan pak je snel je camera (die klaar ligt) en sluipt heel voorzichtig langs de schuur richting de sloot. in-de-tuin-3926

Maar er komen nog veel meer vogeltjes onze tuin bezoeken; Pimpelmeesjes, Koolmeesjes, Merels, Vinkjes, Reigers, Vlaamse gaai, Heggemussen, eenden en Roodborsten.

Maar ook vogeltjes die ik nog nooit gezien heb of die mij nog niet eerder opgevallen zijn. Ik heb de vogelgids al moeten raadplegen en mijn vriendjes op FB al moeten vragen wat voor een exemplaren ik had gezien. Ik had nog nooit van een Grote Barmsijs gehoord en een Puttertje of een Staartmees nog nooit gezien.
Met het donkere en koude weer is het lastig om ze vanuit huis, achter het glas te fotograferen. Dus de uitdaging is groot om ze goed op de foto te krijgen. Er zijn dus ook al heel wat plaatjes geschoten en soms zit er en mooi of leuk exemplaar bij.

Maar ook zonder camera geniet ik van onze bezoekers. Vooral als ze even komen badderen, dat is zo leuk om te zien.
Van de oude bewoners hoorde we dat zij 62 soorten vogels in de tuin gezien hebben. Ik ben benieuwd of wij ze ook allemaal kunnen ontdekken.

Het is  een heerlijke plekje!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Meer foto’s op Flickr

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s