De magie van het licht

Chaya
Chaya

Al een tijdje ben ik erover aan het nadenken hoe ik mijn fotografie een boost kan geven en dan voornamelijk de portret fotografie.
Het studiowerk is toch niet helemaal in mijn ding, ik kan daar mijn ei niet in kwijt.
Maar wat wil ik dan?!

Ik wil lekker naar buiten, spontane foto’s en geen staatsieportretten, vrolijk en gezellig. Ik wil mensen en kinderen vastleggen zoals ze zijn! Het leven  vastleggen zoals het is. 

Maar buiten fotograferen is nog best lastig; hoe maak ik gebruik van het bestaande licht en wat doe ik met een felle zon of als de zon niet schijnt….. Ik wil niet met lampen en flitsers gaan sjouwen.
Ik ben daarom opzoek gegaan op internet naar fotografie met natuurlijk licht. In mijn zoektocht naar een leuke en leerzame workshop ben ik de website van Willie Kers tegengekomen, Glamourkidz Fotografie. Willie’s stijl van fotograferen sprak mij direct aan, dit is wat ik zocht.

Na een tijdje de facebook pagina gevolgd te hebben, heb ik besloten me in te schrijven voor de Workshop De magie van het licht.

Deze workshop was afgelopen zaterdag.
Willie heeft ons in de theoriemorgen kennis laten maken met het kijken naar licht en de kleurtemperaturen. Jeetje wat een hoop nuttige informatie, zo leerzaam!
Na de lunch zijn we met z’n allen de hei opgegaan bij Apeldoorn. Willie had voor deze middag twee prachtige modellen, Lize en Chaya.

Lize
Lize

Op de hei en in het bos hebben we kennis gemaakt met het natuurlijke licht, hoe je hiernaar kijkt en hoe je dit licht gebruikt voor je modellen. Maar ook het kaderen kwam aan bod. Je kunt beter de foto direct goed maken , dan later bijsnijden. Eigenlijk wist dit ik al wel, maar bij het terug kijken van de foto’s gisteren besefte ik weer hoe belangrijk dit is. Mijn foto’s waren dus niet allemaal goed gekaderd. En in de nabewerking krijg ik het bij sommige foto’s ook niet goed. Zo jammer!

Als je buiten aan het fotograferen bent heb je niet alleen rekening te houden met het licht, maar ook je omgeving. Je wilt natuurlijk geen bomen uit iemand hoofd laten groeien, scheve horizons, vuilnisbakken of andere onnodige obstakels. Er is dus een hoop om rekening mee te houden.

Chaya
Chaya
Bij deze foto is dat dus niet goed gegaan.

De meiden deden het super! Ik heb hele mooie foto’s van ze mogen maken. Dank je wel Chaya en Lize.

Lize
Lize
Chaya
Chaya

Moe, maar heel voldaan ben ik weer naar huis gegaan. Vol inspiratie en weer enthousiast om portretten te gaan maken. Niet meer in de studio (die spullen gaan in de verkoop), maar lekker in de buiten lucht.

Nu komt de tijd van heel veel oefenen om met bestaand natuurlijk licht mooie, speelse, vrolijke, gezellige en pure portretten te maken.

Chaya
Chaya
2014-06-07 0058 a
Lize

Willie dank je wel voor deze leerzame dag en je inspiratie!

Er zullen nog snel meer foto’s op dit blog volgen van deze prachtige meiden. En ik hoop natuurlijk veel meer nieuw materiaal.

 

 

 

Advertenties

10 reacties op ‘De magie van het licht

  1. Ik heb de foto’s beter bekeken en ik vind ze prachtig. Wat een mooi licht, prachtige kleuren…helemaal goed. Dit moet voor jou naar meer smaken!!! En wat een mooie modellen! Helemaal goed Sandra…ga hiermee aan de slag en geef er je eigen stijl aan

  2. Sandra, volgens ons heb jij hemaal geen cursus nodig, de foto’s die jij buiten van Chiara had gemaakt waren van grote classe !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s