New York

Alweer bijna een week thuis en nog geen berichtje op mijn weblog gezet, hoog tijd dus om wat over The Big Appel te vertellen!

Woensdagmorgen 12 oktober 4.00 uur opgestaan voor onze trip naar NEW YORK.
De reis naar Schiphol verliep voorspoedig en voor we het wisten waren we door de douane.

Omdat we zin in koffie en een ontbijt hadden zijn we begonnen bij McDonalds, om alvast in Amerikaanse gewoontes te komen 🙂

Om kwart voor 8 moesten we volgens mij al bij de gate zijn, ons vliegtuig vetrok pas om 9.15 uur. Eerst langs alle strengen controles , wat een gedoe. Ons vliegtuig stond al klaar, dus het boarden ging wel vrij snel.

Na een lange maar goeie vlucht kwamen we dan eindelijk op Newark Liberty International Airport aan. The Empire Statebuilding was al van ver te zien aan de andere kant van de Hudson River.

 Yes, New York here we come!!!

Tegen 2-en hebben we ons hotel, Marrakech, bereikt en konden we ook direct inchecken en onze spullen naar de kamer brengen. Dat was wel heel fijn.
Tijd om even op de kamer te relaxen namen we niet, want beneden was Starbucks , onze thuishaven deze vakantie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons hotel lag aan Broadway in Upper West Side. Metro station 103 lag voor de deur. Super dus!

De rest van de middag hebben we besteed aan het verkennen van de buurt rond ons hotel.

In een, waarvan wij aan de buiten kant dachten, kleine supermarkt hebben we onze ogen uitgekeken! Ik dacht dat ze in Frankrijk veel toetjes hadden, maar hier……. De groenten lagen heel anders uitgestald als bij ons, kaas in overvloed en heel veel kant en klare maaltijden (vers gemaakt!) Ik heb me ogen uitgekeken daar en heerlijk van onze vers gemaakte wraps genoten.

 Nadat we verder over Broadway liepen kwamen we onverwachts op het terrein van Culumbia University, waar we ons eerste eekhoorntje van deze trip hebben gespot op (wisten niet dat we er nog heel veel meer zouden zien).

Via Morningside Park  en St. John the Divine Cathedral   hebben we een stuk over Amsterdam Avenue gelopen richting Central Park.

We zijn het park bij de North Woods in gelopen en vandaar via Great Hill  naar The pool and Waterfall gelopen. Ik wist helemaal niet dat er glooiing in NEW York  was, ik dacht dat het net zo plat als Amsterdam zou zijn.

Ik was opslag verliefd!!!

Wat een prachtpark: wat is het mooi en wat een rust.

Ter hoogte van ons hotel zijn we het park weer uitgelopen om moe en voldaan een hapje te gaan eten bij McDonalds. Veel energie voor iets anders hadden we niet meer.

Omdat we toch wel wat moeite hadden om onze ogen na ruim 22 uur wakker te zijn geweest open te houden, zijn we na een heerlijke bak koffie bij Starbucks lekker gaan slapen.


3 reacties op ‘New York

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s